Στις 16-17 Ιανουαρίου 2013 η Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία  με τον ΟΑΣΠ οργάνωσαν ημερίδα για την ενημέρωση των καθηγητών όσον αφορά τις μεθόδους διάσωσης και απεγκλωβισμού από τα σχολικά κτίρια σε περίπτωση σεισμού.

   Η ημερίδα της οποίας εισηγήτρια ήταν η Δρ Μίνα Κούρου από τον ΟΑΣΠ ,ασχολήθηκε με μια σειρά πέντε ασκήσεων οι οποίες δημιουργούν ένα πλαίσιο δεξιοτήτων που οι καθηγητές και διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να έχουν.  Πιο συγκεκριμένα εκπονήθηκαν, μια άσκηση για τη μετακίνηση επικίνδυνων αντικειμένων σε περίπτωση σεισμών ,μια για τις θέσεις προφύλαξης σε περίπτωση σεισμού, μια τρίτη για τη διαδικασία εκκένωσης μιας οικογένειας σε περίπτωση σεισμού και δυο που αφορούν την εκκένωση ορόφου και συγκροτήματος σχολικού κτιρίου.

   Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος του ΤΕΕΤΑΚ κύριος Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος ανανέωσε τη δέσμευση του αλλά και του ΤΕΕΤΑΚ για θέση των πολιτικών Πολιτικής Προστασίας στις προτεραιότητες του ΤΕΕΤΑΚ αλλά ανέλυσε και τις δράσεις του ΤΕΕΤΑΚ όπως το επικείμενο πρόγραμμα ομιλιών ,διαλέξεων και μαθημάτων για την αντισεισμική προστασία στα σχολεία.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντισεισμικού σχεδιασμού του ΤΕΕΤΑΚ Κύριος Ν. Σαρρής ,ο Αντιπρόεδρος Κύριος Β. Σκαρβελάκης και το μέλος του επιτελείου του ΤΕΕΤΑΚ Κύριος Κ. Χαμηλοθώρης. Η διοργάνωση έγινε κάτω από την αιγίδα της διευθύντριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και μέλους της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕΤΑΚ κυρίας Αφρώς Μαυράκη 


                                                                                  Βασίλης Ε. Σκαρβελάκης
                                                                                   Πολ. Μηχανικός MSc
                                                                                  Α. Εκπαιδευτής Ενηλίκων




Leave a Reply.